Underhållsplan

För att bevara värdet på er fastighet och er bostadsrätt behöver ni som bostadsrättsförening, BRF, underhållsplanering med en underhållsplan. Som specialister inom bygg- och fastighetsbranschen kan vi hjälpa er med upprättandet.

Underhållsplan till BRF / Bostadsrättsförening

Bevara värdet på er bostadsrättsförening, BRF, med underhållsplan

En underhållsplan förebygger katastrofer och onödiga utgifter, tack vare att den minskar risken för likviditetsbrist och dyra lån. Den bäddar även för lägre försäkringspremier när stammar, elinstallationer och våtrum hålls i ett dokumenterat gott skick.

Planeringen är grunden för föreningens ekonomiska planering och det absolut viktigaste styrdokumentet, men ändå saknar många BRF, bostadsrättsföreningar detta. Förr eller senare måste taket läggas om, stammar för vatten och avlopp bytas eller renoveras, fasaden underhållas och innergården rustas upp.

Underhållsplanering är en billig försäkring

Med underhållsplanering får föreningen full kontroll, så att dyrbara akutinsatser kan begränsas till ett minimum. Planen hjälper föreningen att undvika försämrad likviditet och dyra lån. En underhållsplan är ganska enkel och inte särskilt dyr att ta fram. Jämfört med att vara utan är den en billig ”försäkring”.

Perfecta Projektledning upprättar underhållsplaner med Planima som är ett webbaserat verktyg på svenska. Vi har två olika upplägg, ett alternativ där man prenumererar på både tjänst och verktyg månadsvis. Det andra alternativet innebär att man engångsbetalar för upprättandet men prenumererar på verktyget via Planima. Kontakta oss om du vill veta mer.

Vad för typ av information kan vi förvänta oss av Perfectas underhållsplan?

Som fastighetsförvaltare är det viktigt att känna till KOSTNAD på kommande underhållsåtgärder, lika viktigt är det att känna till NÄR i tiden dessa bör planeras. Om dessa båda parametrar är kända kan programmet räkna fram en rekommenderad årlig avsättning. Man kan även lägga till planerade investeringsprojekt, få ut kostnad per kategori eller byggnad.

Planens omfattning går att ändra i realtid. Önskar ni tar reda på årets planerade åtgärder eller ta reda på fastighetens totala underhållskostnad under hela dess livslängd? Då är detta bara ett knapptryck bort. I princip går det att lägga in vad som helst bara man känner till mängd, kostnad per enhet och teknisk livslängd!

Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till oss för att få svar på eventuella frågor och önskemål.

Vad är en underhållsplan och vad innehåller den?

  • Föreningens viktigaste styrdokument
  • Beskriver åtgärderna och kostnaderna
  • Förebygger katastrofer och onödiga utgifter
  • Håller driftkostnaderna på en rimlig nivå
  • Påverkar fastighetens försäkringspremie
  • Ökar trivseln och värdet i bostadsrätterna.

Ladda ner vårt informationsblad här som PDF, digital underhållsplan med Planima.

Underhållsplan i Planima

Perfecta Projektledning upprättar webbaserad underhållsplan i Planima, det marknadsledande verktyget för smidig planering. Kom igång på några minuter, samarbeta enkelt direkt i webbläsaren och få full koll på fastighet och ekonomi. Välj det upplägg som passar dig bäst: Prenumerera på både tjänst och verktyg månadsvis eller beställ upprättandet av planen av oss och prenumerera sedan på verktyget direkt via Planima. Kontakta oss om du vill veta mer.

Underhållsplan i Planima med Perfecta Projektledning

Underhållsplan för bostadsrättsföreningar

Traditionella förvaltningsbolag kan löpande sköta ekonomisk och teknisk förvaltning, men de saknar ofta kompetens och erfarenhet inom andra områden. Samtidigt önskar många förening hjälp med just andra områden och det är därför Perfecta fyller luckan. Med vårt breda byggtekniska kunnande och stora erfarenhet av att driva projekt i bygg- och fastighetsbranschen är vi den perfekta samarbetspartnern för bostadsrättsföreningar.

Planering är viktigt för en bostadsrättsförening

Underhållsplan är ett styrdokument för att se till att rätt underhållsinsatser görs vid rätt tidpunkt, så att ni bevarar värdet på er fastighet. Vi kan ta fram en plan för er fastighet och även hjälpa till med andra tjänster.

Digital underhå¨llsplan med Planima