I SEO

Därför är det nödvändigt med en bra underhållsplan

Förmodligen har majoriteten av alla som är engagerade i underhållet av en fastighet någon form av underhållsplan till förfogande för fastigheten i fråga.

 

Underhållsplanen är nödvändig ur flera aspekter och ger inte enbart en fingervisning om framtida kostnader som fastigheten kommer att innebära. Den är också ett perfekt medel för att föra kunskap vidare den dagen som styrelseledamöter går vidare eller byts ut.

 

Trots att underhållsplanen är ett så pass viktigt styrdokument som det faktiskt är, så är det ändå många bostadsrättsföreningar som saknar den.

 

Men varför är det egentligen viktigt med en underhållsplan? Låt oss berätta.

 

En utförlig underhållsplan = den bästa och billigaste försäkringen

 

Som ovan nämnt fungerar underhållsplanen som grunden för en förenings ekonomiska planering och är det viktigaste styrdokumentet – och trots detta saknar många bostadsrättsföreningar en underhållsplan.

 

Kanske är det för att det råder ett antagande om att det är krångligt, kanske tar ingen på sig ansvaret att ta fram en eller kanske har det aldrig blivit prioriterat. Oavsett vad orsaken är, så är det hög tid för en förändring.

 

Förr eller senare kommer dagen då man måste lägga om taket, göra ett stambyte, renovera fasaden eller rusta upp innergården. För utgifter som dessa åtgärder innebär är underhållsplanen en billig försäkring då den ger föreningen full kontroll och kostsamma akutinsatser kan begränsas.

 

Kort förklarat hjälper underhållsplanen en förening att undvika försämrad likviditet och dyra lån.

företagsflytt stockholm

 

5 fördelar med en bra underhållsplan

 

En bra underhållsplan är ganska enkel och inte särskilt dyr att ta fram. Jämfört med att vara utan den är det en billig försäkring.

 

En bra underhållsplan:

  • beskriver åtgärderna och kostnaderna.
  • förebygger katastrofer och onödiga utgifter.
  • håller driftkostnaderna på en rimlig nivå.
  • påverkar fastighetens försäkringspremie.
  • ökar trivseln och värdet i bostadsrätterna.

 

Nu kanske du undrar vad man ska tänka på när man framställer en underhållsplan och vilka underhållsintervallerna för respektive område är?

 

Läs mer eller ta kontakt med oss på Perfecta Projektledning. Vi berättar gärna mer och lämnar ett förslag till upprättande av en underhållsplan för din förening.

Kontakta oss

Om du har några frågor är du välkommen att skicka dem genom formuläret nedan, så återkommer vi till dig så snart som möjligt!

Skriv ditt sökord och tryck enter